musiikkia hautajaisiin

Hautajaisten musiikki

Hautajaiset jakautuvat tyypillisesti kirkossa tai kappelissa suoritettavaan siunaustilaisuuteen, sekä sen jälkeen vietettävään muistotilaisuuteen.

Seurakunnat ovat nykyisin hyvinkin sallivia esitettävän ohjelmiston kanssa.
Itse suosittelen kuitenkin käyttämään harkintaa siunaustilaisuuden musiikin suhteen. Ajatus joka tuntuu hyvältä tietyssä hetkessä, saattaakin muuttua päinvastaiseksi kun saattoväki on arkun edessä ja rinta puristuu kasaan surun raskaalla hetkellä. Toisaalta taas tyylikkäästi toteutettuna vain harva kappale on täysin esityskelvoton surunkaan hetkellä.

Siunaustilaisuudessa on lähes aina paikalla kanttori, joka soittaa uruilla esim. alkumusiikin, virret sekä päätösmusiikin. Tätä kaavaa voi toki toiveiden mukaan muuttaa ja lisätä mukaan omien toiveiden mukaan musiikkia. Hautajaisten suosikki-instrumentteja ovat muun muassa viulu ja sello. Bachin ”Sarabanden” soidessa ei sanoja tarvita.

Yksinlaulujen osalta tunnetuimpia klassikoita ovat varmasti Franz Schubertin Ave Maria ja César Franckin Panis Angelicus. Parasta on tietysti jos musiikki voidaan valita edesmenneen elämäntarinasta
ja siihen liittyvästä lempimusiikista. ”Tämä oli meidän kappaleemme”, on usein kuultu lausahdus.


Saat ostettua helposti vakiorepertoaariini kuuluvan lauluesityksen suoraan tästä verkkokaupasta. Voit laittaa ennen maksamista minulle viestiä tenori@heikkihalinen.fi ja varmistaa, että aika sopii.

 

Mikäli haluat vielä suunnitella sisältöä ja sinulla on mahdollisia erityistoiveita, niin voit laittaa viestiä tenori@heikkihalinen.fi - teen tarjouksen sinulle nopeasti. Mikäli toiveena on tuntemattomampi kappale tai tilaisuus on pääkaupunkiseudun ulkopuolella, on palvelun hinta alkaen 400 euroa.


Hoidan kaiken viestinnän seurakunnan kanttorin kanssa. Mikäli tilaisuuteen halutaan mukaan pianisti tai vaikkapa jousitrio, niin kaikki onnistuu kauttani.

Olen kokenut suurta kiitollisuutta laulaessani lukuisissa hautajaisissa. Musiikki antaa sureville läheisille suurta apua surun työstämiseen.

Tässä joitain esimerkkejä susoituista lauluista siunaustilaisuuteen ja/tai muistotilaisuuteen. Vakio-ohjelmistooni kuuluu vielä suuri määrä lauluja näiden ulkopuolelta.

Ave Maria (F. Schubert)

Panis Angelicus (C. Franck)

Armolaulu (K. Tikka)

Minä laulan sun iltasi tähtihin ( F.Linnavuori)

Niin kaunis on maa (K. Rydman)

Elämälle (O. Merikanto)

Suutelo (T. Kuulas)

Jääkukkia (T. Kuulas)

Sydämeni laulu (J. Sibelius)

Rakastetun tervehdys / Salut d’Amour ( E. Elgar)

Puhu hiljaa rakkaudesta (N. Rota)

Love Is a Many-Splendored Thing /Niin paljon kuuluu rakkauteen (S. Fain)

Kertokaa se hänelle (R. Falvo)

Non ti scordar di me (E de Curtis)

Con te partirò (F.Sartori)

Mun sydämeni tänne jää (J. Vainio)

The Impossible Dream (M. Leigh)

My Way (C. François & J.Revaux)

Kuuntele

Tenorin yksinlaulu hautajaisissa

Normaalihinta €350,00